İETT’YE ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMA ÖDÜLÜ
Dünyanın en büyük toplu ulaşım STK’sı Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), İETT’yi özel ödüle layık gördü. Bu yıl Türkiye’den ödül alan tek toplu ulaşım kurumu olan İETT’nin ilk kadın Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Pınar Mutlu da UITP Otobüs Komitesi Başkan Yardımcılığı’na seçildi.
Türkiye’de ve İstanbul’da toplu ulaşımın lider kurumu olan İETT, dünyanın en büyük toplu ulaşım sivil toplum kuruluşu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından Özel Ödüle layık görüldü.
İETT, “M4 Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ile İETT Otobüs Hatları Entegrasyonu” isimli projesiyle UITP Özel Ödülü’nü aldı. 2023 yılında Türkiye’den ödül alan tek toplu ulaşım kurumu da İETT oldu.
Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nun açılışıyla birlikte yapılan yeni otobüs planlaması kapsamında; 2,5 milyon nüfusa sahip Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe ilçelerindeki tüm otobüs seferleri simülasyonla yeniden değerlendirildi. Gerçekleştirilen analizlerin ardından, bu ilçelerden metroya en kolay entegrasonu sağlamak için yeni hat çalışmaları hayata geçirildi.


Kent Lokantası Bir Yıldır Hizmet Veriyor
Arif Dağlar Vefatının 6. Yılında Kartal’daki Kabri Başında Anıldı
Maltepe Belediyesi’nden ücretsiz ‘Evde Sağlık Hizmeti’
Çorlulu Sporcular Minderde Devleşti
6 ŞUBAT DEPREMLERİ UNUTULMADI
MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HACIHALİLARPAÇ’IN İÇME SUYU ALTYAPISINI YENİLEDİ
Büyükşehir Satranç Takımı’ndan Türkiye Şampiyonluğu