İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı
Soyer: “Bu tarihsel bir sorumluluk ve geleceğe bırakacağımız ortak iz”
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi etkinlikleri kapsamında uzman toplantılarının içeriğini ve ana kongrenin programını belirlemek için oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğinde ilk toplantısını yaptı.
Başkan Soyer, “Birbirimizi duyup dinlemeye başladığımız andan itibaren tekrar zenginleştiğimizi ve engelleri aşmaya başladığımızı görüyoruz. Bu tarihsel bir fırsat ve tarihsel bir sorumluluk. Geleceğe bırakacağımız ortak iz” dedi.
Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl sonra yeniden İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için yapılan paydaş buluşmalarının ardından Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını İstanbul’da düzenlendi. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi etkinlikleri kapsamında uzman toplantılarının içeriğini ve ana kongrenin programını belirlemek oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu’nun toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü.