Erdoğan, “Bundan sonraki süreç ise bu işin en ileri kademesine doğru atılacak bir adımdır. Bu adım da tabii önümüzdeki dönemin ev sahibi olacak Hindistan’daki görüşmelerde belki gündeme daha ileri seviyede gelecek” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi için Özbekistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in davetine icabetle, Şanghay İşbirliği Zirvesi’ne ilk kez “özel misafir” olarak katıldığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin 2012’den bu yana teşkilatın “diyalog ortağı” olduğunu söyledi.
“Birlikte atabileceğimiz adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk”
Türkiye’nin, Yeniden Asya Girişimi kapsamında kıta ülkeleriyle işbirliğini ikili ve çok taraflı düzeyde daha da geliştirme iradesinin kati olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
Zirvedeki hitabımda tarihi, kültürel, insani bağlara sahip olduğumuz ata yurdu Asya’nın güvenlik, istikrar ve refahının teminini, dış politika önceliklerimiz arasında telakki ettiğimizi belirttik. Bölgemizde ve ötesinde güvenlik ve istikrarın sağlanması için işbirliğine verdiğimiz önemin altını çizdik. Zirvede salgın sonrası iyileşme döneminde ekonomilerimizin dayanıklılığını artırmak amacıyla birlikte atabileceğimiz adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.


Özel’den Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat’ın Gözaltına Alınmasına Tepki
Halkın Kurtuluş Partisi, Asgari Ücreti %30 olarak kabul edilemez.
İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu istifa etti
Özdağ : Devletin bir terör örgütüne onun taleplerine teslim olması anlamına gelecektir.
Anahtar Parti İzmir’de Teşkilat Çalışmalarını Hızlandırdı
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, terör örgütü üyesi olmak” suçundan gözaltına alındı.
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Bahçeli’nin Abdullah Öcalan çağrısına yanıt verdi.