CHP lideri Kılıçdaroğlu, SADAT’ın İstanbul Beylikdüzü’ndeki merkezine gitti ancak içeri alınmadı. ,Kılıçdaroğlu merkezin girişinde yaptığı basın açıklamasında, SADAT için ”Paramiliter kuruluş” dedi ve bu tarz oluşumların seçim güvenliğini gölgeleyecek yapılar olduğunu iddia etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) merkezine gitti.
Şirket yetkilileriyle görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.
CHP lideri, merkezin girişinde yaptığı açıklamada, SADAT’ın paramiliter bir kuruluş olduğunu öne sürdü.
Kemal Kılıçdaroğlu, bu tarz oluşumların seçim güvenliğini gölgeleyecek yapılar olduğunu iddia etti.
SORUMLUSU SARAY’DIR
Kılıcdaroğlu Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, ki olursa olsun, seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Bunu bütün Türkiye’ye ve halkımıza açıkça ifade ediyoruz. diye konustu.