Sinematek/Sinema Evi, 10 Ocak – 31 Mart tarihleri arasında izlenebilecek ana programında Genç Alman Sineması’na odaklanıyor. 80’ler Türkiye sinemasından kadın filmleri de Sinematek / Sinema Evi’nde.
Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi ile Goethe-Institut Istanbul işbirliğinde ve sinema yazarı Engin Ertan’ın danışmanlığında hazırlanan Genç Alman Sineması 10 Ocak – 31 Mart tarihlerinde Sinematek / Sinema Evi’nde izlenebilir. Programda, 1962’de bir grup genç sinemacının yayımladığı Oberhausen Manifestosu ile başlayan ve “Babamızın Sineması Öldü!” sloganıyla tarihe geçen bu akımı keşfetmeye, hatırlamaya, tartışmaya ve daha iyi anlamaya yönelik 15 uzun metraj film seçkisi yer alıyor. Ayrıca Oberhausen Manifestosu’nun imzacısı olan sinemacıların çektiği kısa filmler de program kapsamında yer alıyor.
80’LER TÜRKİYE SİNEMASINDA KADIN
1980’lerde Türkiye sinemasında kadın karakterlerin temsili önemli bir değişim geçirdi. Kadınlar bir erkeğin hikâyesinde yan karakter olmanın ötesine geçerek kendi hikâyesinin öznesi hâline geldi, çok boyutlu resmedilmeye başladı, özgürleşti, erdemleri ve zaaflarıyla nefes alıp veren insanlara dönüştüler. Bu filmlerden oluşturulan seçki kapsamında, sinemanın tartışmasız “kadın filmleri yönetmeni” Atıf Yılmaz’ın Aaahh Belinda!.., Bir Yudum Sevgi ve Asiye Nasıl Kurtulur filmleri, Füruzan ile Gülsün Karamustafa’nın Benim Sinemalarım, Halit Refiğ’in Teyzem, Ömer Kavur’un Kırık Bir Aşk Hikâyesi ve Yavuz Turgul’un Fahriye Abla filmleri yıllar sonra yeniden Sinematek / Sinema Evi’nde izlenebilecek.



Mersin Büyükşehir Belediyesi
Srebrenitsa Anneleri Ayvalık’ta: “Acımızı unutmadık, unutturmayacağız”
AYDOS ORMANI’NDA BÜYÜK BULUŞMA
BEYLİKDÜZÜ’NDE DANS ZAMANI
TERARYUM ATÖLYESİ’NDE ANNELERE ÖZEL SAKSILAR HAZIRLANACAK
Esenyurt Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Başlıyor
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ALÇI VE BOYA KURSUNA YOĞUN İLGİ