Kent ve Başkan

Nazım Hikmet 123. Doğum Gününde Şarkılarla Anıldı

Nazım Hikmet 123. Doğum Gününde Şarkılarla Anıldı
273 views
20 Ocak 2025 - 8:34

Manisa’da Nazım Hikmet’in Şiirleri Müzikle Hayat Buldu

 

Nazım Hikmet 123. Doğum Gününde Şarkılarla Anıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Nazım Hikmet Ran’ın 123. doğum yılı anısına gerçekleştirilen “Nazım’ın Şiirlerinden Besteler” programı, sanatseverleri bir araya getirdi. Gecede, Nazım Hikmet’in eserlerinden bestelenen şarkılar, solist Dilek Kızık’ın eşsiz yorumuyla seslendirildi.

Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, dünya genelinde özgürlüğü, insan sevgisini ve barışı savunan eserleriyle bilinen usta şair Nazım Hikmet’in ölümsüz dizeleri, müzikle buluştu. Dilek Kızık’ın performansı büyük beğeni toplarken program sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, sanatçıya çiçek ve hediye takdim ederek teşekkür etti. Etkinliğe, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç’ın yanı sıra MASKİ Makine İkmal Daire Başkanı Murat Yılmaz, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Okan Gündüz, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek, Yazar Bedriye Aksakal ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kültür Ve Sanat Her Köşeye Ulaşacak

Etkinlikte konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Manisa’da kültür ve sanat anlayışında önemli bir değişim yaşandığını belirterek, “Manisa’da bir isim değil, bir anlayış değişti. Artık yalnızca merkezde değil, ilçelerde de düzenli olarak kültür ve sanat etkinlikleri düzenleniyor. Başkanımızın öncülüğünde Manisa’nın her köşesinde bu çalışmalar aralıksız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.