Dünyanın üstünde bir umut ışığı dolaşıyor.
Belki buna kuşkuyla bakacaksınız.
Daha karanlık ve çaresizlik içinde geçen zamanlar yaşanmadı mı?
Yüzyıllar boyunca İnsanlığın özgürlük, eşitlik, adalet, refah, onurlu ve güvenle yaşama özlem ve isteklerinin gerçekleşmesi; geniş kitlelerin, bu uğurda fedakârca mücadele vermiş önderlerin, liderlerin, aydınların, düşünce adamlarının, bu uğurdaki mücadeleleri ile ilerlemedi mi?
Tarih geriye doğru yol almadı..
Bakıldığında toplumsal kazanımlar belki yeterli değil, yenilmiş ve geri çekilmiş, eksik ,hata aksak. Kaybedilmiş olabilir ama hala uğrunda siyaset yapılacak mücadele edilecek büyük yığınlar tüm umutlarını yeni bir düzene yeni bir dünyaya bağlamış durumdadırlar.
Tedavi göremeyen veya eğitim alamayan, çocuğun, iş bulamayan babanın, hayata dezavantajla başlayanların, geçinemeyen ay sonunu getiremeyen demokrasi, hukuk,adalet, Kadın hakları, gençler çocuklar, hayvan hakları, ekoloji-cevre hakları, özgürlükler, çalışma hayatı ve emek, bölgesel savaşlar, terörizm, KAPİTALizm, bu derin sorunlar hiçbir zaman insanlığa bu kadar mal olmamış, insanlığı bu kadar derinden sarsmamıştı. Çünkü Dünyanın merkezi ile ücra köşesi arasındaki iletişim ve etkileşim ışık hızıyla gerçekleşmekte.
İnsanlık tarihin hiçbir döneminde, teknolojik gelişme, verimlilik ve üretkenlik bu kadar yüksek; fırsatar ve olanaklar bu kadar çok ve bunlardan yararlanmada Adaletsizlik bu kadar yaygın, acımasız bu kadar derin değildi.
Çünkü hiçbir zaman sınıfsal ve sosyal farklılıklar, çelişkiler bu kadar olgunlaşmamış göz önünde olmamıştı. Ve insanlık, bu çelişkileri bu kadar açık seçik fark etmemişti
Dünyanın ve Türkiye’nin üzerinde dolaşan umut ışığı bu çelişkili gerçekliklerdir.
Bu umut ışığının yayılması geleceği ve önümüzü aydınlatması, kendisini özgürlük, eşitlik ve refaha ulaşma idealine adamış, bilgili, bilinçli, kararlı ve fedakâr insanların mücadelelerine bağlıdır.
Bu Düzen değişecektir….
ibrahim Bektaş..